I Jornada d’iniciació a la mediació

 I Jornada d’iniciació a la mediació – 30 d’Abril de 2015


Valoració general

La valoració general que fem d’estes primeres jornades de mediació escolar a l’institut és molt positiva.

L’activitat de teatre realitzada pel matí va ser motivadora i divertida, fent una anàlisi dels components que intervenien en l’elaboració d’un conflicte i presentant la tipologia de l’alumnat en què és més fàcil que estos es donen.En el segon moment de l’activitat, encara que el nostre alumnat no va ser molt participatiu a l’hora de fer preguntes, sí va participar en la confecció d’un mural, en el qual se’ls demanava una xicoteta reflexió, una frase, un dibuix o alguna cosa que tinguera alguna cosa a veure amb el missatge que els havia aportat l’obra de teatre.

 

IMAG0537.jpg

 

IMAG0534.jpg

En el segon moment de l’activitat, encara que el nostre alumnat no va ser molt participatiu a l’hora de fer preguntes, sí va participar en la confecció d’un mural, en el qual se’ls demanava una xicoteta reflexió, una frase, un dibuix o alguna cosa que tinguera alguna cosa a veure amb el missatge que els havia aportat l’obra de teatre.

Després de la representació, la directora de l’IES Isabel de Villena, va fer una intervenció molt encertada, càlida i formadora per a l’alumnat, sobre la importància de la mediació en la resolució de conflictes.

Per la vesprada, el professor Carlos Caurín va explicar a la seua conferència diferents aspectes que tenen a veure amb la formació d’alumnat mediador find more here. I alumnat de l’IES San Vicent Ferre va explicar les seues experiències dins del món de la mediació. I tant una intervenció com l’altra va motivar molt el nostre alumnat per a fer la formació com alumnat mediador.

 

IMAG0566.jpg

 

IMAG0572.jpg

La realització d’estes jornades ha sigut un pas endavant en l’obtenció dels nostres objectius:

– Entendre el conflicte com una oportunitat de conéixer altres punts de vista diferents al nostre i ser capaç de respectar les presones que no són ni pensen com nosaltres.

– Aprendre a resoldre els conflictes de forma pacífica.

– Millorar la convivència en el centre.

L’èxit de la jornada, a més, ens motiva per a treballar cada dia més en la mateixa línia i afrontar nous reptes com són:

– La formació de l’alumnat del nostre centre.

– La creació d’un departament de mediació durant el curs 2015-2016.

Atentament,

L’Equip de mediació.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *