Tutoria entre iguals

Amb una sessió inicial que va tindre lloc dijous 27 de setembre, arranca aquest curs 2018-2019 el projecte de Tutoria entre iguals. Són 23 les parelles que s´han format.

Aquest Projecte es basa en l’acompanyament, la mentorització i el suport que l’alumnat major dóna a un altre menut amb el suport dels docents.

Els programes de tutorització entre iguals estan avalats per més de 30 anys d’investigacióeducativa que mostra els beneficis per als menuts, però especialment per als grans. LaUNESCO els proposa com a pràctica educativa d’èxit.

Un dels aspectes de l’èxit d’aquest Programa és la voluntarietat. Tots: alumnat tutor i tutoritzat i professors, som voluntaris. L´alumnat tutores compromet a acudir una vegada a la setmana en hora de patia ajudar i conversar amb el seu tutorand i a assistir a les sessions de formació. Participa com a tutors l´alumnat de 3r i 4t ESO encara que pot participar alumnat de Batxillerat o de l´FPB si compleix el perfil i s´estima convenient. L´alumnat tutoritzatde 1r dESO es compromet a acudiruna vegada a la setmana en hora de patii a somriure i fer un gest d’apropament a l’alumnat mentor cada vegada que se’l trobe a l’institut o fora de l’institut.

Así poder veure unes quantes fotos (fes click en cada una de les fotos per veure-les més grans):